Гаражни врати, индустриални врати, щори, интериорен текстил, сенници, бариери, пожароустойчиви врати, силиконови завеси, ветроупорни пана.

Плъзгащи портални врати

 Плъзгащи портални врати

Разделят на два основни вида – релсови и конзолни.
Релсовата плъзгаща врата се плъзга по релса и на колела по цялото протежение на светлия отвор. Това е сравнително по-евтиното решение, но създава неудобства, свързани с преминаването на автомобили върху релсата и с почистването на релсовия път, особено през зимата. Много по-лесни за поддръжка са конзолните врати.
Конзолните плъзгащи врати не се нуждаят от релса, а се движат леко и безшумно във въздуха, на около 7-10 см. над земята. Балансирането на конзолните врати се осъществява от допълнителна дължина (около 1/3-та от дължината на вратата, играеща ролята на противотежест) и система от механизми, монтирани извън светлия отвор. По този начин отпада необходимостта от почистване на релса и вратата се движи изключително леко. Мощността, която е необходима за задвижването на конзолни врати е значително ниска, което спестява разходи по автоматизацията й.

Плъзгащи портални врати

Плъзгащите врати са по-бавни от двукрилите, но конструкцията им не е склонна към провисване. Те са перфектно решение както при ограничаването на големи пространства, така и за малкия двор или паркинг. Двигателите за плъзгащи врати, които предлагаме са изчислени  за врати от 350 кг. до 4, 5 т., в този смисъл, предлагаме автоматика за плъзгащи портални врати за битова и интензивна употреба. Също така, предлагаме и разнообразни устройства за управление, безопасност и сигнализация като дистанционно управление на отварянето и затварянето на вратите, използване на системи за контрол на достъпа чрез безконтактни ключове, магнитни датчици за постигане на оптимално управление, управление на осветлението и сигнализацията в областта на отваряне, контролиране с фотоклетки, управление на електрически брави за заключване и т.н. Всички мотори за снабдени със система за ръчно (аварийно) отваряне на вратите при липса на електрическо захранване. Плъзгащите портални врати могат да бъдат изцяло плътни или  с различен дизайн, по желание на клиента. Предлагаме и плъзгащи портални врати с елементи от ковано желязо. Плъзгащите портални  врати са изцяло поцинковани и прахово боядисани, с което се гарантира дълготрайно им покритие.

Плъзгащи портални врати

Плъзгащи портални врати

Плъзгаща конзолна врата

Следвайте ни във FACEBOOK

ФИРМА “ПАЛКОМ” ООД ПРЕДЛАГА БОГАТА ГАМА ОТ ПРОДУКТИ: ВЪНШНИ РОЛЕТНИ ЩОРИ, ВЪТРЕШНИ ИНТЕРИОРНИ ЩОРИ, СЕННИЦИ, ИНТЕРИОРЕН ТЕКСТИЛ, ГАРАЖНИ И ИНДУСТРИАЛНИ ВРАТИ, ПОЖАРОУСТОЙЧИВИ ВРАТИ, ОХРАНИТЕЛНИ РОЛЕТКИ, БАРИЕРИ, СИЛИКОНОВИ ЗАВЕСИ, ВЕТРОУПОРНИ ПАНА И ДР.